Monday, August 8, 2011

Wilde Rijst en Hertenvlees Warme Schotel

My Dutch homework over the weekend was to translate my favorite, and preferably culturally significant, recipe into Dutch.  So I did Wild Rice Hotdish.  So, if you were Dutch, you could now make Mom's famous, Sunday hotdish, provided you could find a deer somewhere.


WILDE RIJST en HERTENVLEES WARME SCHOTEL

500 g wilde rijst, gespoeld
250 g zilvervliesrijst
1.5 l water
1 kg hertenvlees stoofpot vlees
1 pakje uiensoep mix
2 blokjes rundvleesbouillon of 25 g rundvleesbouillonpoeder
1 ui
250 g champignons
250 g Chinese waterkastanjes
Reuzel of plantaardige olie
Boter

Boter de slowcooker.  Snijd het hertenvlees in 2 cm stukjes.  Bruin laten word het hertenvlees in een koekepan met reuzel of pantaardige olie.  Giet hertenvlees in de slowcooker.  Vervolgens,voeg wilde rijst en zilvervlierijst toe tot de slowcooker.  Snijd de ui in stukjes.  Sauté in koekepan.  Snijd de champignons en de Chinese waterkastanjes.  Voeg de ui, de Chinese waterkastanjes, de champignons, de uiensoep mix, en de rundvleesbouillon, in tot de slowcooker.  Voeg het water toe.  Bedek de slowcooker en kook voor vier of vijf uur op laag vuur.  Roer na twee uur en wanneer afgewerkte koken.  Smakelijk eten!

No comments:

Post a Comment